Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко шантажують виходом із коаліції

Четвер, 6 серпня 2009, 13:52

Українська народна партія погрожує виходом її депутатів з коаліції у разі блокування Кабміном прямого напрямку нафтогону "Одеса-Броди".

Про це йдеться у заяві УНП, повідомляє УНІАН.

"Виправдання уряду відсутністю зацікавленості іноземних партнерів виглядає особливо недоречно, коли Польща не лише залишила добудову нафтопроводу з м. Броди до м. Плоцька у списку ключових енергетичних проектів, а й визначила його високий пріоритет – другим з тринадцяти", - йдеться у заяві.

Більше того, УНП відзначає, що очевидною є комерційна привабливість цього інфраструктурного проекту. За оцінками експертів, видобуток нафти у Каспійському регіоні до 2015 року має збільшитися до 100 млн. тонн на рік, а в період до 2025 року - до 150 млн. тонн на рік.

"Практично всі відзначені обсяги поставлятимуться на експорт. Вже з 2013 року в регіоні відчуватиметься нестача експортних нафтотранспортних потужностей. Таким чином, проект "Одеса-Броди-Плоцьк" буде одним з трубопровідних маршрутів, які компенсуватимуть згаданий дефіцит", - йдеться в повідомленні.

"Тому всі заяви з боку уряду щодо нібито відсутності ресурсу для завантаження майбутнього нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк" не мають жодних підстав. Отже, відмова уряду Тимошенко реалізовувати проект "Одеса-Броди" в аверсному режимі і співпрацювати з іноземними інвесторами для його добудови до Плоцька, є роботою проти національних інтересів України", - наголошується у заяві.

"Вочевидь УНП змушена буде переглянути свою політичну позицію щодо підтримки так званої демократичної коаліції", - заявив лідер УНП Юрій Костенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування