Ющенко призначить наглядача за Тимошенко

Четвер, 6 серпня 2009, 16:41

Президент Віктор Ющенко призначить у своєму секретаріаті окрему особу, яка займатиметься моніторингом урядової політики щодо землі.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції в Одеській області.

"Я маю намір у секретаріаті призначити особу, яка в рамках компетенції, що є у президента, здійснюватиме моніторинг роботи органів влади, самоврядування, уряду по даному питанню. Я це збираюся зробити через 8-10 днів", - сказав він.

Президент стурбований ситуацією, що склалася з оформленням та видачею державних актів на право власності на землю.

Основними причинами, які її зумовили, він назвав хабарництво в системі державних земельних органів, надмірну забюрократизованість та навмисну затримку процедури оформлення держактів на право власності на земельні ділянки, вважає Ющенко.

На переконання Ющенка, такі процедури мають бути профінансовані виключно бюджетним коштом і не можуть бути предметом комерційного інтересу.

Президент також вказав на політизацію та криміналізацію системи органів Державного комітету земельних ресурсів.

Відтак Ющенко наголосив на тому, що має відбутися реформа в цій системі органів, щоб зробити земельні відносини більш прозорими і ефективними.

Президент зауважив, що майже 7 млн. осіб, які скористалися правом на приватизацію земельних ділянок, не отримали державні акти на право власності на землю, також не завершена робота з видачі державних актів власникам сертифікатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...