Кирило відзвітував Кремлю про поїздку в Україну

Четвер, 6 серпня 2009, 20:51

Патріарх Кирило поінформував президента Росії Дмитра Медведєва про результати своєї поїздки в Україну.

Медведєв сказав, що підтримує главу Російської церкви в необхідності збереження єдності російського та українського народів. Також він повідомив, що має намір зробити ряд висновків, вислухавши розповідь патріарха.

"Ми обговоримо ваш візит", - зазначив Медведєв, відкриваючи зустріч. "Мені цікаво дізнатися ваші враження від відвідування України", - сказав президент РФ.

"У нас останнім часом досить складні відносини і нас це не радує", - додав Медведєв. "Тому мені цікава і ваша оцінка, щоб вибудовувати відносини", - зазначив він.

Патріарх зізнався, що поїздка в Україну стала, мабуть, "одним з найяскравіших вражень у пастирському житті".

"Я зустрівся з десятками, а може бути, і сотнями тисяч людей, які з великою любов'ю, щирістю і внутрішнім динамізмом реагували на приїзд свого патріарха", - заявив Кирило.

Як сказав патріарх, він відчув, що "велика духовна спільність, яка створювалась нашими народами протягом тисячоліть, стала базисною цінністю, яку неможливо похитнути політикою".

"Ми повинні, відштовхуючись від цієї спільності, зробити все, щоб, поважаючи суверенітет і беручи сформовані політичні реалії, робити все, щоб люди відчували себе близькими, єдиними і, незважаючи на приналежність до різних держав, синами і дочками Російської православної церкви", - сказав Кирило.

Медведєв погодився з такою позицією. "Незважаючи на поділ, братські почуття повинні зберігатися не залежно від того, хто стоїть при владі і часто кон'юнктурної політики, якій віддаються ті чи інші керівники", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування