Покращення відносин з Росією при Зурабові не чекають

П'ятниця, 7 серпня 2009, 08:31

Поступу у відносинах Росії й України під час роботи нового посла РФ Михайла Зурабова очікувати не варто.

Так вважає експерт із питань міжнародної безпеки Євген Жеребецький, повідомляє "Німецька хвиля".

На його думку, дипломатичні відносини між Москвою та Києвом навпаки й надалі будуть погіршуватися.

Від самої фігури посла багато не залежатиме, оскільки він виконуватиме прямі вказівки Кремля, позиція якого щодо України є недружньою, каже експерт.

Аналітик припускає, що сприяти вирішенню наявних конфліктних питань в українсько-російських відносинах новому послу буде складно.

"Зурабову тут буде важко працювати. Не тому, що він є поганим дипломатом чи організатором, а тому що російська політика провокуватиме конфлікти з Україною", - прогнозує Жеребецький.

А експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС України Олександр Палій вважає, що сторонам через нового російського дипломата варто спробувати започатковувати максимально коректні відносини.

Однак конструктивному двосторонньому діалогу перешкоджають і внутрішні українські проблеми, зазначає він.

"Якоїсь прагматичності у відносинах нам чекати не варто доти, доки Україна не подолає свої проблеми, неконсолідованість влади", - каже Палій.

Як стало відомо у понеділок, Україна нарешті дала згоду на призначення Зурабова послом Росії в Україні. Попри те, що за неписаним звичаєм відповідь країни надається значно швидше, ніж це зробила українська влада, в МЗС України запевнили, що терміни, в які Зурабову видали агреман, відповідають світовій практиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування