Вінський: Тимошенко в тіні заробляє гроші на вибори

П'ятниця, 7 серпня 2009, 17:14

Йосип Вінський припускає, що Юлія Тимошенко хоче відновити тіньові схеми в системі Мінтрансу для заробляння грошей на вибори.

Про це він заявив на прес-конференції у Хмельницькому, повідомляє прес-служба Вінського.

"Я думаю, що те, що робить Юлія Тимошенко в системі Мінтрансу, не має здорового глузду. Мені здається, що мета тільки одна - відновити ті фінансові схеми, які я зруйнував, і направити їх на виборчу кампанію", - зазначив Вінський.

Він повідомив, що під час його керування галуззю було підготовлено і концепцію, і документальну базу для серйозного реформування транспортної системи в цілому.

"Я не можу зрозуміти, яка може бути логіка в тому, що фактично заблоковано реформування Укрзалізниці. В мене був чіткій підхід до Укрзалізниці – ця структура має бути у державній власності. Але рухомий склад, пасажирський або товарний вагон може бути приватним, так же як і, наприклад автобус" - вважає він.

При цьому екс-міністр транспорту та зв’язку наголосив на тому, що всі його пропозиції пройшли апробацію в європейських країнах і не потребували коштів з Державного бюджету.

"Ці реформи дали б можливість сформувати вертикаль з кількох інтегрованих компаній. Причому інфраструктура мала б залишитися в державній власності, це була принципова позиція", - наголосив Вінський.

Політик також підкреслив, що прем’єр-міністр фактично позбавила фінансового ресурсу для розвитку залізничну галузь, надавши олігархам, що торгують металом, двадцятивідсоткову знижку на перевезення, через що Укрзалізниця втратила мільярд гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування