В БЮТ обіцяють, що кредити допоможуть роки через три

П'ятниця, 7 серпня 2009, 18:52

Україні необхідні зовнішні запозичення для проведення структурних реформ.

Про це заявив БЮТівець Юрій Полунєєв, коментуючи висловлювання "регіонала" Миколи Азарова щодо політики запозичень, яку проводить уряд, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Найдешевші ресурси приходять з міжнародних фінансових організацій. Кредити, які прийшли до нас – зокрема, кредити МВФ, ЄБРР Світового банку, ЄІБ – це найдешевші ресурси, які тільки можливі, та мають довгі строки повернення", - сказав Полунєєв.

Депутат наголосив, що такі кредити надаються, як правило, з умовами. "Це умови здійснення структурних реформ в інтересах країни", - зазначив він.

Полунєєв наголосив, що уряд Тимошенко свідомо пішов на те, щоб ці кредити взяти, тому що під час кризи потрібно здійснювати важливі структурні реформи.

"Теза наших опонентів про те, що кредити взяті і сьогодні немає ніяких результатів цих кредитів, - вони просто не витримують критики, тому що це кредити, по яким тільки підписані зобов’язання", - зазначив він.

"Гроші у багатьох випадках ще не надійшли, або тільки надходять. Ефект від цих кредитів буде видно через пару трійку років, коли будуть здійснюватися інфраструктурні проекти, інвестиції в проекти тощо", - наголосив депутат.

На його думку, "уряд робить абсолютно логічний крок, збільшуючи запозичення, у тому числі і під надання державних гарантій для залучення коштів в інвестиційні проекти, тому що саме інвестиційні проекти мають закласти основу більш конкурентоспроможної країни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...