Тимошенко і Яценюк цього тижня крісло б не отримали

Субота, 8 серпня 2009, 11:33

Якби вибори президента України проходили найближчої неділі, лідер Партії регіонів Віктор Янукович отримав би 22% голосів.

Такі результати липневого соціологічного опитування озвучила у статті для "Дзеркала тижня" директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна

За її словами, прем’єр Юлія Тимошенко отримала б 13%, лідер Фронту змін Арсеній Яценюк11%.

За даними опитування, чинний президент Віктор Ющенко і лідер КПУ Петро Симоненко набрали б по 4% голосів, а Володимир Литвин3%.

При цьому близько 10% опитаних заявили, що не братимуть участі у виборах, а 15% — не впевнені, чи прийдуть на виборчі ділянки.

"Якби в другий тур вийшли Юлія Володимирівна і Віктор Федорович, то переміг би останній, за якого проголосували б 33% громадян. За Юлію Володимирівну — 24%, рівно стільки ж проти обох", — повідомила експерт.

При цьому якби в другий тур вийшли Янукович і Яценюк, то лідер регіоналів також виграв би вибори, отримавши 32% голосів — при 28% голосів у Яценюка і 21% голосів проти обох кандидатів.

У разі ж виходу в другий тур Тимошенко і Яценюка більшість (31%) виборців проголосували би проти обох. Яценюку голоси віддали б 26% громадян, а Тимошенко — 19%.

Опитування проведено соціологічною службою Центру Разумкова 20–28 липня 2009 року. Опитано 2006 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування