Депутатам-сумісникам погрожують судом

Вівторок, 1 вересня 2009, 09:31

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пригрозив судом народним депутатам, які суміщають свою діяльність із іншою роботою.

У понеділок заступник гендиректора держпідприємства "Укрзалізничпостач" Вадим Гривковський (Блок Литвина) відкликав свою заяву про складання депутатських повноважень, повідомив Литвин газеті "Дело".

"Що стосується нардепа Гривковського, ви ж розумієте, це чутлива для мене тема. Я чотири місяці тому запропонував Гривковському написати заяву. І вона передана на розгляд у відповідний комітет", - зазначив спікер.

"Сьогодні я отримав заяву, що депутат Гривковський повертається до професійної діяльності винятково у Верховній Раді", - сказав Литвин.

У регламентному комітеті парламенту повідомили, що питання депутатів-сумісників на засіданнях не розглядалося й заяви Гривковського вони не бачили.

Спікер зазначив, що звернувся до регламентного комітету і юридичного управління ВР із проханням дати висновок, як він має надійти в цій ситуації.

"Якщо буде суміщення, я одразу ж звернуся до суду", - заявив Литвин.

Сам Гривковський відмовився коментувати цю ситуацію.

У свою чергу, перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів) нагадав і про інших депутатів-сумісників. Крім "литвинівця" Гривковського, це "бютівець" Костянтин Жеваго і нещодавно призначений головним кримським міліціонером "нунсівець" Геннадій Москаль.

На думку Лавриновича, "Литвин як спікер зобов'язаний звернутися до суду, щоб вирішити це питання".

"Але те, що таких звернень до суду немає, демонструє, що слова не завжди співпадають із реальними кроками і повагою до законів України", - вважає "регіонал".

Гривковський був призначений заступником гендиректора "Укрзалізничпостач" у березні, у липні Литвин повідомив, що той подав заяву на складання депутатських повноважень.

Жеваго протягом 10-ти місяців одночасно з депутатською обіймає посаду виконавчого директора гірничорудної компанії" Ferrexpo", зареєстрованої у Швейцарії.

Москаль 19 серпня був призначений заступником голови МВС, головою ГУ МВС Криму.

Відповідно до закону, протягом 20 днів після призначення в іншу структуру нардеп зобов'язаний подати заяву про складання депутатських повноважень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News