Подорожчання газу для людей визнали незаконним

Вівторок, 1 вересня 2009, 13:05

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною постанову Нацкомісії регулювання електроенергетики про підвищення роздрібних цін на газ для населення.

Про це повідомили в Національному форумі профспілок, пише "Ліга.net" із посиланням на УНІАН.

Відповідне судове рішення ухвалено 31 серпня після позову НФПУ, в якому було оскаржено постанову НКРЕ №811 "Про затвердження роздрібних цін на природний газ, який використовується для потреб населення" від 9 липня цього року.

У НФПУ нагадують, що відповідно до цієї постанови, ціни на газ для населення з вересня мали вирости на 20%, а з 1 січня 2010 року – рости на 20% щокварталу.

За словами голови НФПУ Мирослава Якибчука, постанова про підвищення ціни на газ порушує важливий конституційний принцип, відповідно до якого не допускається ухвалення рішень, які б погіршували соціальне становище людей.

"Ми принципово ставимося до таких порушень і будемо протистояти їм усіма законними методами", - заявив Якибчук.

"На противагу неефективним діям політиків, судова перемога Національного форуму профспілок збереже в середньому до 70 грн. у щомісячному бюджеті кожної української родини", - упевнений він.

Як відомо, підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня цього року було узгоджене Україною з Міжнародним валютним фондом і відповідним пунктом було внесено у відкоректовану в липні програму співпраці України й МВФ.

Однак прем'єр Юлія Тимошенко 25 серпня заявила, що в 2009 році ціна на газ для населення підвищуватися не буде.

А міністр палива й енергетики Юрій Продан 26 серпня заявив, що підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня може не відбутися, оскільки це питання не узгоджено з профспілками, які не підтримують підвищення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News