Ющенко кличе всіх робити великий "ремонт"

Вівторок, 1 вересня 2009, 15:53

Президент Віктор Ющенко закликає громадян розпочати перегляд Конституції, а політичні сили – висловитися щодо цього до президентської кампанії.

Про це заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко в інтерв’ю для спецпроекту Національної телекомпанії та Національного радіо "Обговорюємо Конституцію", перший випуск якої вийде 1 вересня.

Ульянченко сказала, що головна мета указу президента щодо загальнонаціонального обговорення змін до Конституції – започаткувати прямий діалог із людьми, почути кожного щодо Основного Закону, щоб врахувати думку громадян.

Глава секретаріату зазначила, що Ющенко скликав Національну Конституційну раду, однак "небажання політиків займатися конституційною реформою не дало можливості цій Раді розпочати свою роботу".

Президент наполягає на тому, що політичні сили повинні висловитися щодо змін до Конституції ще до початку президентської виборчої кампанії, наголосила вона.

"Кожен претендент на найвищу посаду повинен знати, як будуть розподілені повноваження в країні і на місцевому рівні", - сказала Ульянченко, повідомляє прес-служба президента.

"Для виборців це теж важливий момент – розуміти, з якими ж повноваженнями новообраний президент України буде працювати", - підкреслила вона.

"Президент звертається до всіх громадян України розпочати ремонт основного державного механізму", - зазначила Ульянченко.

Вона також повідомила, що узагальнення пропозицій, які надійдуть від людей, забезпечить Національний інститут стратегічних досліджень.

"Жодна ініціатива, жодна пропозиція, жодне зауваження не залишиться без відповіді. Не обмежиться лише круглими столами чи зустрічами у трудових колективах. Ми запропонуємо такі формати обговорення, щоб почути думку кожного. Саме люди будуть авторами нової Конституції", - пообіцяла глава СП.

Програми проекту "Обговорюємо Конституцію" з роз’ясненнями фахівців виходитимуть щодня і триватимуть 5 хвилин. НТКУ ("Перший національний") транслюватиме їх о 21.30, після вечірнього випуску новин, НРКУ – о 15.00 та 22.00.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування