МВФ незадоволений: ситуація в Україні ще гірша

Середа, 2 вересня 2009, 10:00

Місія Міжнародного валютного фонду незадоволена ситуацією з держбюджетом України і відмовою підвищити з 1 вересня тарифи на газ для населення.

Про це пише в середу "Комерсант-Україна".

Місія МВФ із трьох осіб на чолі з Джейлою Пазарбазіолу прибула до Києва напередодні, її візит триватиме з 1 по 4 вересня.

"Ви знаєте, що найближчим часом (до 15 вересня) уряд має намір подати до парламенту проект держбюджету на 2010 рік. Тому завданням місії є вивчення цього документа", - розповів співрозмовник видання у фонді.

За словами джерела, близького до переговорів, "місія МВФ розібралася в ситуації усього за дві години роботи".

"Мало того, що проект бюджету не готовий, так ще й ситуація зараз гірша, ніж на момент надання третього траншу: парламент подолав вето на зміни до закону "Про Нацбанк" про виділення 9,8 млрд грн на Євро-2012, а підвищення ціни газу для населення з 1 вересня скасовано", - сказало це джерело.

Ці питання вже 3 вересня будуть обговорюватися моніторинговим комітетом у складі МВФ, Кабінету міністрів, Нацбанку, секретаріату президента й Нацкомісії регулювання електроенергетики.

"У найкращому випадку місія поїде, а з європейського департаменту МВФ надійде різкий лист із указівкою змін і термінів їх виконання", - сказав співрозмовник.

"Але складається враження, що в МВФ розуміють, що виконання вимог гальмується наближенням виборів президента. І в них немає впевненості в успішній роботі над помилками", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування