Кому віддадуть угіддя Лозинського?

Середа, 2 вересня 2009, 10:40

Лісові угіддя екс-депутата БЮТ Віктора Лозинського можуть передати товариству мисливців та рибалок.

Таку рекомендацію Кіровоградська обладміністрація направила минулого тижня місцевій облраді для винесення на голосування 25 вересня, пише газета "Дело".

Один з депутатів Кіровоградської облради розповів, що документ містить одне застереження:

"Передавати мисливські угіддя слід лише в тому випадку, якщо суд визнає незаконним торішнє рішення місцевих депутатів про надання цих земель приватній фірмі "Мисливське господарство "Голованівське", що підконтрольне Лозинському".

Ця компанія одержала 26 тис. га у своє користування в березні 2008 року. У червні цього року прокуратура оскаржила рішення облради й одночасно звернулася до суду.

Свої дії прокуратура пояснює тим, що у свій час землі під угіддя були виділені з порушенням законодавства.

Неофіційно депутати стверджують, що насправді вони проти виділення земель "Мисливському господарству "Голованівське". Але якщо вони підтримають протест прокуратури, то тим самим визнають, що в 2008 році незаконно виділили угіддя.

Тому депутати чекають від прокуратури іншої аргументації для протесту: наприклад, про порушення приватною структурою при використанні мисливських угідь.

Угіддя Лозинського рекомендується передати Голованівській та Улянівській районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок.

Як відомо, 16 червня 2009 року в Кіровоградській області загинув місцевий житель Валерій Олійник. До його смерті нібито причетні Віктор Лозинський, районний прокурор Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський.

Проти них порушено кримінальну справу за фактом вбивства Олійника. Лозинський зараз знаходиться в бігах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News