Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз – лівим силам: "Вести дискусію ніколи"

Середа, 2 вересня 2009, 12:47

Лідер Соцпартії Олександр Мороз наполягає на підписанні угоди про спільну участь лівих сил у виборах всіх рівнів.

"Лівий Блок необхідний не так партіям, як виборцям. Люди не відчувають відмінностей між партіями, які декларують ідеї соціальної справедливості. Це треба враховувати", - зазначив Мороз, повідомляє прес-служба СПУ.

"Але потрібна довіра між партіями, їхніми керівними органами. Гарантією такої довіри може бути підписання зараз угоди про спільну участь у президентських, місцевих і парламентських виборах з визначенням умов, квот тощо", - підкреслив він.

"Це об'єктивний, чесний підхід. Це наша пропозиція. Інші – предмет дискусії, а її вести ніколи", - упевнений лідер соціалістів.

Крім того, Мороз заявив, що змін до Конституції перед виборами домагаються "політичні шулери".

"Мені не раз уже доводилося говорити, що змін до Конституції (так ще й у якості кандидатів у президенти) домагаються політичні шулери", - сказав він.

По-перше, зазначив Мороз, "це не їхня прерогатива, а парламенту".

"По-друге, потрібно завершити узгоджену з тим же (президентом) Ющенком та іншими фігурантами української політики конституційну реформу, передавши більше влади з її фінансово-матеріальними і правовими можливостями органам місцевого самоврядування. Тобто модель управління буде європейською, без місцевих адміністрацій – рудимента влади", - заявив він.

"По-третє, Конституцію потрібно не змінювати "під себе", а строго виконувати. Усім, починаючи з президента. Інакше буде не держуправління, а той хаос, який ми спостерігаємо останні роки", - підкреслив лідер СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування