Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Луценка пішла боєм на мера Сімферополя

Середа, 2 вересня 2009, 13:30

Начальник кримської міліції Геннадій Москаль просить порушити кримінальну справу стосовно мера Сімферополя Геннадія Бабенка в зв'язку із самовільним присвоєнням владних повноважень.

З відповідним проханням Москаль звернувся до прокурора Криму Володимира Бойка, говориться в заяві прес-служби ГУ МВС у Криму, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Звернення Москаля пов'язане з рішенням Апеляційного суду Криму від 1 вересня 2009 року щодо колишнього глави Сімферопольської міської територіальної виборчої комісії Володимира Крилова і набуттям чинності обвинувального вироку.

Рішенням Апеляційного суду Крилов засуджений на 1,5 року позбавлення волі умовно за невиконання рішення суду про призначення нових виборів мера Сімферополя.

Як пояснюється в заяві, 9 червня 2006 року Залізничний райсуд Сімферополя визнав недійсними вибори від 26 березня 2006 року, а рішення Сімферопольської міської територіальної виборчої комісії про реєстрацію Бабенка мером міста й оприлюднення результатів виборів протиправними і скасував їх.

Апеляційний суд Криму, Вищий Адміністративний суд України, Верховний суд України залишили це рішення в силі.

Москаль, будучи депутатом, 13 лютого 2008 року зареєстрував проект постанови Верховної Ради "Про проведення позачергових виборів Сімферопольського міського голови".

Однак 10 квітня 2008 року на спільному засіданні комісії ВР і ЦВК ухвалили, що в даній ситуації приймати рішення має ЦВК.

Проект постанови Верховної Ради був відхилений, і матеріали передані в Центральну виборчу комісію, яка кілька разів збиралася, але дотепер не прийняла рішення про призначення виборів.

Москаль вважає, що кримінальна справа має бути порушена щодо Бабенка за статтею 353 КК (самовільне присвоєння владних повноважень або звання посадової особи, поєднане зі здійсненням якихось суспільно небезпечних діянь).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування