ООН не сподобалося, що Україна вислала "буйних" жителів Конго

Середа, 2 вересня 2009, 14:38

Управління верховного комісара ООН у справах біженців висловило стурбованість щодо видворення шести громадян Конго з України всупереч їхньому бажанню одержати статус біженця.

Як повідомляється в заяві УВКБ ООН, розповсюдженому в середовище, деякі з цих громадян мають намір одержати статус біженця в Україні.

"УВКБ ООН виражає своє занепокоєння з цього приводу, оскільки фінансова вимога не повинна перешкоджати доступу до процедури одержання статусу біженця і порушувати "принцип невислання", передбаченого Женевською конвенцією щодо статусу біженців 1951 року, до якої Україна приєдналася без застережень у 2002 році", - підкреслюється в заяві.

У той же час у прес-службі Державної прикордонної служби України повідомили, що літак із громадянами Конго на борту залишив територію України в середу о 13:20.

Як повідомлялося, 6 громадян Конго прибули 29 серпня в Україну для участі у фестивалі "Етновир" у Львові. Однак, як з'ясували українські прикордонники, цей фестиваль закінчився ще 24 серпня.

Як виявилося, у іноземців не було достатньо коштів для перебування в Україні, тому було прийняте рішення відмовити їм у в'їзді.

Під час посадки на зворотний рейс іноземці поводилися неадекватно, а один з них навіть зіскочив із трапа літака, щоб залишитися в Україні. У зв'язку з цим капітан авіасудна відмовився приймати на борт пасажирів, які могли нести небезпеку іншим.

Після цього 5 громадян Конго повернули в залу очікування аеропорту, а "найактивніший" з них з подряпаним обличчям і травмованою ногою був доставлений в одну зі столичних лікарень, де після надання йому необхідної допомоги був переданий прикордонникам.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...