НАТО не вмикало зелене світло для Росії в Криму

Середа, 2 вересня 2009, 18:15

Нещодавно розповсюджені деякими ЗМІ повідомлення про те, що Альянс не має наміру робити Києву військової допомоги, не дають "зеленого світла для активізації дій Росії в Криму".

Про це в середу в Брюсселі заявив генеральний секретар Альянсу Андерс Фог Расмуссен, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Насамперед дозвольте мені підкреслити, що ми ніколи не давали і ми ніколи не дамо зеленого світла для агресії проти суверенних націй. Звичайно ж – ні", - підкреслив він.

"Ми стоїмо на рішенні, яке прийнято міністрами закордонних справ країн-членів НАТО в грудні минулого року, згідно з яким, ми будемо співробітничати з Україною, так само як і з Грузією, переслідуючи мету реформування їхніх збройних сил. У нашій поведінці нічого не змінилося", - заявив Расмуссен.

Раніше низка російських ЗМІ приписала офіційному представнику командування НАТО Джеймсу Аппатураю слова "НАТО не має наміру надавати Україні військову допомогу і допомагати їй у забезпеченні територіальної цілісності".

Відповідаючи в середу на питання журналістів щодо більшого залучення українських фахівців для навчання афганської армії, Расмуссен зазначив: "Ми будемо вітати будь-який внесок, який може служити нашій меті - збільшити кількість збройних сил Афганістану" (йдеться про регулярну армію Афганістану).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування