Ющенко видав Тимошенко чергові цінні вказівки

Середа, 2 вересня 2009, 20:59

Уряд має забезпечити ефективну роботу Держкомітету фінансового моніторингу.

Про це йдеться у листі президента Віктора Ющенка до прем’єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Як підтверджують дані перевірок Генпрокуратури, проведених із залученням інших правоохоронних органів, останнім часом збільшилися обсяги тіньових фінансових оборудок у національній економіці", - йдеться у повідомленні.

"Йдеться про те, що почастішали випадки отримання багатомільярдних сум внаслідок махінацій у ході експортних операцій; контрабанди товарів, які в подальшому легалізуються через різноманітні фінансові схеми", - зазначили у прес-службі.

"За повідомленням Генпрокуратури, зазначає президент, активізації злочинності у фінансовій сфері сприяє зокрема неналежне виконання Держкомітетом фінансового моніторингу покладених на нього функцій", - наголосили на Банковій.

У секретаріаті президента пояснили, що "йдеться про відсутність чіткої методики аналізу фінансових операцій; слабку взаємодію Держкомітету з правоохоронними органами - вона фактично обмежується розсиланням на їх адресу розтиражованих матеріалів про здійснені у попередні роки фінансові операції".

Також президент звернув увагу на "неналежне відпрацювання інформації державних органів про сумнівну діяльність суб'єктів господарювання (як приклад – не проведення фінансового моніторингу за низкою звернень Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг та НБУ)".

"Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, прошу негайно вжити дієвих заходів щодо забезпечення ефективної роботи Держкомітету фінансового моніторингу та про результати поінформувати", - наголошує Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування