Янукович усе ж таки візьме Цушка "під крило"?

Четвер, 3 вересня 2009, 09:30

Екс-міністр внутрішніх справ Василь Цушко буде курирувати президентську кампанію лідера Партії регіонів Віктора Януковича в Одеській області.

Як стверджують джерела "Комерсант-Україна" у партії, близько двох тижнів тому Цушко прийняв відповідну пропозицію Януковича.

Хоча сам Цушко заперечує цей факт: "Це все чутки, що ходять по Одесі", - заявив він у середу журналістам в Одесі, супроводжуючи Януковича в поїздці.

Між тим, близький друг і адвокат колишнього міністра-соціаліста Тетяна Монтян підтвердила інформацію про його повернення в політику. За її словами, таке рішення було прийнято Цушком близько місяця тому.

"Він вирішив повернутися в політику. Йому робили пропозиції багато політичних сил. Він обговорив їх із рідними, друзями і вибрав "регіональні" як найбільш адекватні", - розповіла Монтян.

Вона також зазначила, що поява Цушка саме в Одеській області невипадкова, бо "він там народився і працював губернатором". На думку Монтян, це допоможе екс-голові МВС у проведенні виборчої кампанії Януковича в цьому регіоні.

А колишня соратниця Цушка, голова центральної контрольної комісії Соцпартії Валентина Семенюк-Самсоненко каже, що, перш ніж прийняти рішення про співпрацю з Януковичем, Цушко радився з керівництвом СПУ.

"У Василя Цушка зараз стоїть завдання убезпечити себе від тих дій, які починалися проти нього (порушення кримінальних справ). Усе-таки він буде у виборчому штабі, разом із депутатами, це дасть йому можливість постійно бути на очах. А коли людина публічна – її ніхто не чіпає", - сказала Семенюк.

Водночас, як розповіло джерело газети в Партії регіонів, Янукович пообіцяв Цушку у випадку результативного проведення виборчої кампанії прохідне місце в списку ПР на найближчих парламентських виборах.

Джерело також стверджує, що претендувати на великі повноваження в Одеській області він не зможе, бо це може викликати невдоволення одеських "регіоналів", насамперед голови обласної організації ПР Леоніда Климова й голови Одеської облради Миколи Скорика.

У найкращому випадку Цушко буде довіреною особою Януковича в області, але без права контролювати фінанси, які підуть на кампанію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News