Тимошенко півночі проговорила з диктатором. Фото

Четвер, 3 вересня 2009, 09:55

Прем’єр Юлія Тимошенко задоволена результатами зустрічі з лівійським лідером Муаммаром Аль-Каддафі, яка відбулася у Тріполі.

Після закінчення зустрічі, яка тривала понад годину й завершилась після опівночі 3 вересня, Тимошенко повідомила журналістам, що ця зустріч пройшла надзвичайно успішно.

"Ця зустріч була присвячена обговоренню тих контрактів, які відпрацьовані сьогодні, і, я переконана, найближчим часом будуть підписані", - сказала вона, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Тимошенко, під час візиту до Лівії, українська урядова делегація досягнула домовленості щодо підписання контрактів про співпрацю у військово-технічній сфері.

"Всі деталі цих контрактів обговорені, і співпраця між Україною і Лівією сьогодні отримала вищу політичну підтримку", - зазначила вона.

Фото Олександра Прокопенка

Прем’єр також повідомила, що обговорила з Аль-Каддафі "всі можливі напрямки" роботи в сфері спільного сервісу літаків "Антонов", зокрема, питання створення спільного центру з реалізації літаків на всій території Африки, а не лише в Лівії.

"В Лівії залишилася спеціальна українська робоча група, яка зараз доробляє деталі контрактів і підписувати ці контракти будуть директори заводів, а також керівники спеціальних експортерів, які можуть працювати в системі військово-технічної співпраці", - повідомила Тимошенко.

За її словами, після підписання контрактів, підприємства військово-технічного комплексу України, а також авіабудівельні підприємства отримають "суттєві додаткові замовлення", що сприятиме створенню нових робочих місць та забезпечить їх стабільну роботу.

Крім того, Тимошенко зазначила, що привітала Каддафі з 40-річчям Великої Вересневої революції та 5000-літтям історії Лівії, яке країна відзначає в ці дні.

Як відомо, організатори свята у Лівії назвали Тимошенко "колишнім прем'єр-міністром України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування