Тимошенко уріже фінанси "збіднілим" депутатам

Четвер, 3 вересня 2009, 10:39

Міністерство фінансів у проекті держбюджету-2010 пропонує виділити на утримання Верховної Ради 477 млн. грн.

Це на 195 млн. менше, ніж закладено в кошторисі на поточний рік, пише "Дело", якому про такі плани повідомив заступник голови регламентного комітету ВР Сергій Сас (БЮТ).

За словами Саса, виділюваних грошей вистачить лише на виплату заробітної плати народним депутатам і співробітникам апарату.

"Рада вже загрузла в боргах. Я навіть не уявляю, що буде, якщо нам ще більше уріжуть фінансування", - заявив він.

А голова профільного комітету Олександр Єфремов (Партія регіонів) додав: щоб проіснувати до кінця року, депутатам потрібно як мінімум 97 млн. грн. додатково.

"Інакше працівники апарату перестануть отримувати зарплату, депутати – кошти на відрядження, також ми не зможемо фінансувати їхнє проживання в готелі", - непокоїться Єфремов.

Щоб не допустити "фінансового колапсу", керівництво парламенту просить прем'єра виділити гроші зі стабілізаційного фонду. Хоча міністр Кабміну Петро Крупко каже: "Якщо таке звернення буде, ми його розглянемо. Але я про нього вперше чую".

Якщо парламент не зуміє домогтися збільшення фінансування, депутатам довежеться в наступному році суттєво скоротити штат співробітників апарату ВР, а у відрядження їздити за свій рахунок.

"У нас цього року через дефіцит бюджету уже відпав привілей безкоштовного житла, ми перестали користуватися залами офіційних делегацій в аеропорту "Бориспіль", у нас уже нічим платити за бензин", - каже член регламентного комітету Валерій Камчатний (БЮТ).

За словами Саса, складна ситуація з фінансуванням ВР виникла вперше за останні 10 років, народні депутати вже "проїли" усі ліміти.

"Крім відсутності бензину, є заборгованість перед авіакомпаніями, зростає борг за трансляцію засідань парламенту", - відзначив Сас, уточнивши, що профільний комітет на даний момент саме займається підрахунками всіх боргів.

За його словами, близько 10 млн. грн. на сьогодні парламент заборгував готелю "Київ", у якому проживає частина депутатів. Ще 18 млн. грн. набігло з минулого року за капітальний ремонт будинку парламентських комітетів на вул. Садовій, 3.

Сас збирається зустрітися з прем'єром Юлією Тимошенко і пояснити їй ситуацію з фінансуванням парламенту. А "регіонал" Олександр Лавринович вважає, що Рада зможе дожити до Нового року без допомоги, якщо продасть майно з балансу ВР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування