У Януковича дивуються фантазією людей Тимошенко

Четвер, 3 вересня 2009, 16:14

У Партії регіонів не вірять у наміри Кабміну здійснити перерозподіл бюджетних коштів на користь регіонів.

Як заявив журналістам у четвер перший віце-спікер Олександр Лавринович, у заветованому президентом Бюджетному кодексі закладено принцип повного підпорядкування бюджетного процесу Кабміну.

"Піднято на прапор, що це повна децентралізація задля захисту прав місцевих громад, але насправді це все спрямовано на жорстку надцентралізацію з повним виключенням обласних рад і замкнення всіх місцевих сільських і селищних рад повністю на Кабінеті міністрів", - сказав він.

За словами Лавриновича, у разі набуття чинності новим Бюджетним кодексом усі бюджетні показники, які раніше визначалися владою на місцях, встановлюватиме безпосередньо уряд.

"Тільки людина з дуже великою фантазією може собі уявити, як десятки тисяч людей, які формують бюджети зможуть приходити до прем’єра чи міністра фінансів і погоджувати ці питання", - сказав він.

Як відомо, у суботу прем’єр Юлія Тимошенко має намір провести з’їзд Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. У п’ятницю БЮТ має намір провести позачергове засідання Верховної Ради, на якому розглянути низку законів щодо місцевого самоврядування.

Раніше прем’єр Юлія Тимошенко заявляла, що уряд вчасно подасть до парламенту проект бюджету на 2010 рік і що він "велику кількість ресурсів віддає з центру на місця".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування