Яценюк хоче побачити угоду Путіна і Тимошенко

Четвер, 3 вересня 2009, 16:15

Арсеній Яценюк вимагає від Юлії Тимошенко оприлюднити зміни до газових контрактів.

Так він прокоментував заяву Тимошенко про домовленість з урядом Російської Федерації про скасування штрафних санкцій за скорочення обсягів поставок природного газу.

"Я, як колишній міністр закордонних справ і міністр економіки, знаю різницю між політичними заявами й реальними документами. Я хочу, щоб уряд показав народу України зміни до контракту, де передбачено, по-перше, можливість зменшення придбання обсягу газу, а, по-друге – пробачення нашими російськими партнерами всіх штрафів", - сказав політик.

Яценюк переконаний, що такого контракту немає і навряд чи буде, з одної простої причини – тому що ці штрафи й ці кулуарні домовленості будуть використовуватися в політичній президентській кампанії як певні козирі.

"Це пастка, в яку ми зайшли завдяки урядовому контракту. І нам із цієї пастки доведеться дуже довго виходити", - підкреслив він.

Коментуючи дії уряду щодо цінової політики Яценюк зазначив: "Є така прикмета українська: як тільки уряд каже про те, що щось подешевшає, треба терміново бігти у магазин і це купувати, бо буде дорожче. Як тільки уряд сказав про те, що долар буде 6, точно він стає 9. Тому треба боротися з цією прикметою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...