Регіони кажуть, що запізнення Томенка буде дорого коштувати

П'ятниця, 4 вересня 2009, 10:25

Усі рішення, ухвалені у п’ятницю на позачерговому засіданні парламенту, можуть бути оскаржені у суді.

Про це заявила регіоналка Ганна Герман, коментуючи те, що о 10:00 засідання не відкрилося через відсутність спікера і його заступників.

"Пан Томенко не має права відкривати Верховну Раду. Але Партія регіонів може закрити очі на будь-які порушення регламенту. Хоча за регламентом сесія повинна відкриватися о 10:00. Цього зроблено не було, всі інші кроків будуть порушенням регламенту. І всі прийняті рішення можуть бути оскаржені у суді", - сказала вона.

Герман заявила, що вчасне невідкриття засідання – "це ще одне свідчення неспроможності цієї влади на будь-які дії".

"Як бачите, Партія регіонів не блокує парламент. Але БЮТ не зміг зібрати і розпочати сьогоднішню сесію. Володимир Литвин оголосив про проведення сесії і поїхав у відрядження, знаючи, що Олександр Лавринович захворів і перебуває на лікарняному. Микола Томенко полетів у Крим, знаючи, що сьогодні сесія Верховної Ради. Зараз він намагається знайти літак і прилетіти", - сказала вона.

"Але такі їхні розбурхані дії свідчать про те, що ця влада не знає порядку, вони не вміють робити навіть найпростіших речей. Вони висмикнули всіх депутатів, зірвали з робочих місць вас (журналістів), вони витратили колосальні гроші для того, щоб організувати проведення позачергової сесії і не змогли цього зробити", - додала Герман.

Крім того, вона додала, що час Партії регіонів "дорого коштує", бо "у всьому світі час – це кошти".

Як відомо, позачергове засідання парламенту у п’ятницю, ініційоване БЮТ, не змогло відкритися вчасно, оскільки спікер Володимир Литвин перебуває у відрядженні, перший віце-спікер Олександр Лавринович – на лікарняному, а віце-спікер Микола Томенко не зміг вчасно вилетіти з Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування