Регіонали блокують Раду, бо коаліція не вміє працювати

П'ятниця, 4 вересня 2009, 11:38

Партія регіонів заблокувала трибуну парламенту з вимогою ухвалення закону про підвищення соцстандартів.

Про це на брифінгу у перерві пленарного засідання у п’ятницю заявила регіоналка Ганна Герман.

"Ми заблокували трибуну, щоб почати після перерви розглядати питання про підвищення зарплат і пенсій для найбідніших громадян", - сказала вона.

"Якщо вже сесія зібралася і депутати є, о не треба марнувати час і створювати видимість роботи", - додала Герман.

Вона зазначила, що до блокування трибуни регіоналів спонукало те, що коаліція не належним чином підготувала законопроекти, які мали ухвалюватися на позачерговому засіданні.

"Виявилося, що 80% з усіх законопроектів, які заявлені до порядку денного, просто не готові. Вони не розглядалися на комітетах і немає проектів рішення стосовно них", - сказала Герман.

Крім того, на її думку, "коаліція наперед знала, що працювати з цими законопроектами буде неможливо".

"Вони серйозно не готувалися до засідання. Це засідання було потрібно лише для того, щоб завтра Юлія Тимошенко сказала, що Партія регіонів не дала їм ухвалити закони, які так потрібні сільським радам і регіонів", - сказала Герман.

На питання, наскільки готовими до розгляду у сесійній залі є законопроекти Партії регіонів про підвищення соцстандартів, вона відповіла:

"Ми маємо 2 законопроекти. Один з них – це компромісний проект. Від БЮТ ми отримаємо сигнали про те, що, мовляв, зменшите трошки планку підвищення заробітної плати, і ми його підтримаємо. Тому ми зареєстрували цей компромісний законопроект".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...