У Ющенка підрахували: 99% обіцянок Тимошенко - "на папері"

П'ятниця, 4 вересня 2009, 12:22

99% обіцянок прем’єра Юлії Тимошенко представникам місцевого самоврядування залишаються "на папері".

Про це заявляє головна служба секретаріату президента з забезпечення зв’язків із Верховною Радою та Кабінетом міністрів на сайті президента.

Напередодні наради прем’єра з понад 10 тисячами голів сільських та селищних рад, яка має відбутися 5 вересня, у секретаріаті президента проаналізували стан виконання нею зобов’язань, даних представникам місцевої влади протягом лютого-липня цього року.

"Результати аналізу засвідчують, що 99% обіцянок не виконано", - заявляє служба і висвітлює дані "про найважливіші з них".

Серед них, зокрема, зобов’язання ввести посаду віце-прем’єр-міністра з регіональної політики та питань житлово-комунального господарства та зобов’язання продовжити повноваження мерів чинної каденції (обраних до внесення змін до Конституції), у зв’язку з чим міські голови і ради обиратимуться на однаковий термін – 5 років.

Проти цих пунктів аналітики секретаріату президента поставили висновок "не виконано".

Новий законопроект про вибори депутатів місцевих рівнів із запровадженням "відкритих" списків" та врахуванням позитивів як мажоритарної, так і пропорційної виборчих систем, з відповідальністю політичних сил, а не окремих депутатів, за ситуацію в регіонах – не розроблено, констатують у СП.

Зобов’язання запровадити кожні два тижня спільні зустрічі уряду та Асоціації міст та громад, а також враховувати всі пропозиції Асоціації у постановах Кабміну - не виконано.

Проти зобов’язання провести за участю мерів міст спеціальне засідання у парламенті, присвячене питанням місцевого самоврядування, теж стоїть "не виконано".

Обіцянка виділити 521 млн. грн. для збалансування цін на газ для бюджетних організацій (компенсація різниці між цінами на закупівлю імпортного газу) – не виконана. Обіцянка сприяти вирішенню проблеми розрахунків за газ через надання комерційними банками кредитів місцевим адміністраціям для підприємств теплокомуненерго – теж.

Обіцянка внести у травні зміни до держбюджету-2009 щодо перегляду неефективних видаткових статей бюджету з метою збільшення фінансування регіонів – не виконана.

"Частково виконана" обіцянка прем’єра запровадити мораторій на проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їхніх виконавчих органів і посадових осіб.

Також частково виконане, за висновком аналітиків СП, зобов’язання змінити Бюджетний кодекс та до 2010 року спрямувати до місцевих бюджетів 100% податку на землю, транспортного збору з автомобілів, збору за забруднення навколишнього середовища та 10% від планового податку на прибуток, 50% перевиконання встановленого плану підприємств у селах і селищах.

Ще низка обіцянок Тимошенко, за даними секретаріату, не виконані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування