Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не виконала 99% обіцянок?

П'ятниця, 4 вересня 2009, 12:45

99% обіцянок уряду місцевим органам самоуправління не виконано.

Про це йдеться в заяві управління по звязках з парламентом і урядом Секретаріату президента.

Зокрема, нагадується, що премєр ще в лютому обіцяла : 1) ввести посаду віце-прем’єр-міністра з регіональної політики та питань житлово-комунального господарства, 2) продовжити повноваження мерів чинної каденції, 3) розробити новий законопроект про вибори депутатів місцевих рівнів, запровадивши "відкриті" списки.

Але ці обіцянки не виконано.

Також у секретаріаті вказують, що не виконується обіцянка погоджувати з асоцацією міст порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів.

Кабінет Міністрів обіцяв виділити 521 млн.грн. для збалансування цін на газ для бюджетних організацій, але не виділив.

Не виконано і обіцянку виділити частину коштів, отриманих від продажу квоти викидів парникових газів, передбаченого Кіотським протоколом, на реконструкцію й модернізацію котелень.

Уряд обіцяв в травні внести зміни до держбюджету 2009 року щодо перегляду неефективних видаткових статей бюджету з метою збільшення фінансування регіонів, але так і не вніс.

Уряд лише частково виконує обіцянку щодо запровадження мораторію на проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб.

Зокрема урядом прийнято постанову, якою тимчасово, до 31.12.2009, запроваджено відповідне обмеження щодо проведення перевірок органами МВС, Мінприроди, Держкомзему, Головдержслужби, ГоловКРУ.

Водночас, з урахуванням змін, внесених урядом до цієї постанови постановою від 17.06.2009 №614, вказані обмеження не стосуються перевірок щодо використання бюджетних коштів. А основна кількість перевірок стосується саме цих питань.

Також уряд не зміг змінити Бюджетний кодекс, щоб виконати обіцянку до 2010 року спрямувати до місцевих бюджетів 100% податку на землю, транспортного збору з автомобілів, збору за забруднення навколишнього середовища та 10% від планового податку на прибуток, 50% перевиконання встановленого плану підприємств, що знаходяться в сільських, селищних населених пунктах.

Як відомо, бюджетний кодекс заветовано президентом. А Партія регіонів розкриткувала цей кодекс і не допоможе подолати вето.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування