СБУ взялася за гасла Богословської

П'ятниця, 4 вересня 2009, 14:40

СБУ направила до Генпрокуратури матеріали щодо закликів депутата Інни Богословської до порушення територіальної цілісності України.

Про це заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Служба безпеки України завершила дослідчу перевірку з приводу розміщення в Криму близько 20 плакатів, так званих біг-бордів, на яких містилися антидержавні заклики", - сказав він.

"За результатами дослідчої перевірки наші слідчі зробили два висновки. Перше: народний депутат (Богословська) свідомо це робила", - повідомив голова СБУ.

"Друге: ті заклики, які вона замовляла й розміщувала, ...вона усвідомлювала, що вони будуть публічними і, таким чином, будуть закликати громадян України до того, щоб незаконним чином поставити під сумнів територіальну цілісність нашої держави, і порушать питання про те, щоб представники іншої держави здійснювали контроль і управління на території України", - додав він.

Наливайченко наголосив, що в діях Богословської СБУ вбачає "пряме порушення Конституції".

"Матеріали спрямовані в Генеральну прокуратуру України для ухвалення рішення про порушення кримінальної справи", - підкреслив він.

Більше того, СБУ просить Генпрокуратуру доручити саме спецслужбі розслідування цієї справи, оскільки розслідування справ за ст. 110 Кримінального кодексу України підслідче СБУ. Ця стаття передбачає санкцію до 12 років позбавлення волі.

"Ми готові розслідувати цю справу, навіть незважаючи на статус народного депутата. Більше того, термінів давності немає. Якщо статус зміниться, то ця громадянка України відповідатиме за законодавством", - заявив Наливайченко.

Як відомо, біг-борди Богословської, розміщені в Севастополі, містять гасло "Досить ділити Севастополь! Дамо місту статус україно-російської території!".

Українська народна партія звернулася до СБУ з проханням порушити кримінальну справу за фактом розміщення таких плакатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування