Тимошенко доручили придумати стратегію

П'ятниця, 4 вересня 2009, 19:56

Кабмін має розробити та затвердити стратегію розвитку залізничного транспорту на період до 2020 року.

Про це йдеться у рішенні РНБО від 26 червня 2009 року, яке президент Віктор Ющенко ввів у дію своїм указом, повідомляє прес-служба президента.

Ця програма, яка має бути розроблена до кінця 2009 року, і повинна передбачати, зокрема, напрями реалізації державної політики, структурну та інституційну реформу сфери залізничного транспорту, оновлення залізничного рухомого складу, тощо.

Кабмін також має затвердити до 1 грудня державну програму реформування залізничного транспорту, розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про особливості реформування залізничного транспорту, про змішані внутрішні та міжнародні перевезення, про безпеку на транспорті.

Також РНБО доручила розробити та запровадити заходи, які б унеможливлювали незаконне втручання в роботу об'єктів залізничного транспорту сторонніх осіб та опрацювати питання законодавчого врегулювання організації руху міжнародних поїздів із проведенням контрольних процедур на початковій та кінцевих станціях.

Зокрема, це має бути зроблено на першому етапі для поїзда №2/1 Київ – Москва.

Також уряд має опрацювати до 1 жовтня питання підтримки вітчизняного машинобудування для залізничного транспорту, зокрема, державного замовлення на закупівлю рейкового рухомого складу вітчизняного виробництва.

Крім того, Кабмін за участю Нацбанку повинні опрацювати до 1 жовтня 2009 року питання щодо залучення Укрзалізницею довгострокових кредитних ресурсів на внутрішньому ринку України.

Також Генпрокуратурі пропонується перевірити до 1 жовтня разом зі СБУ, МВС, Державною митною службою, Державною податковою адміністрацією законність створення та діяльності посередницьких структур у сфері залізничного транспорту.

Згідно з рішенням, прем'єр має інформувати щоквартально, починаючи з жовтня 2009 року, РНБО про хід виконання цього рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування