Мати Гонгадзе: "Політики знову використовують ім'я Георгія"

Неділя, 6 вересня 2009, 12:36

Мати Георгія Гонгадзе Леся просить владу і політиків не використовувати ім’я вбитого журналіста напередодні виборів.

Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

Леся Гонгадзе також має сумніви, чи справді арештований чоловік є генералом Олексієм Пукачем, який вбив її сина.

"Я побачила по телебаченню, як Пукача затримували. Він такий доглянутий, з такою гарною зачіскою і раптом чую, що він пас корови. Та зовнішність навіть не відповідала тому, чим він займався. Я навіть засумнівалась, чи це він", – сказала вона.

Через уповноважену з прав людини Ніну Карпачову, яка відвідувала Олексій Пукача, Леся Гонгадзе попросила аби генерал відповів на кілька її запитань: "Чому він вбив її сина, душив ременем, а згідно з експертизою, кров на ремені не відповідала крові Гії?".

"Чому генерал, який займав таку високу посаду так низько впав, душив і вбив людину власними руками?".

"Чому, якщо він душив Гію і відрізав голову, стопа останків чоловіка у морзі не належить синові пані Лесі?".

"Чому поранення скелета з моргу є на лівій руці, в Гії були на правій?".

Мати журналіста має медичні документи щодо поранень Георгія під час бойових дій в Абхазії.

"Це підкреслює, що у сина були поранення на правій руці, а те, що бачила в моргу, то там поранення кістки лівої руки. Питання, що в моргу знаходять останки мого сина я виключаю", - сказала вона.

"Генпрокуратура все сфальсифікувала і далі продовжує спектакль, серіал жахів, який триває вже скоро 9 років", - зазначила Леся Гонгадзе.

"Адвокат моєї невістки (Мирослави Гонгадзе) наполягає на експертизі останків віднайденого черепа. При цьому каже, що це 100% належить Георгію. Скажіть мені, навіщо знову йти по колу, якщо кажуть, що то останки Гії. Це знову той самий сценарій жахів", - заявила вона.

Також Леся Гонгадзе зустрічалась з екс-президентом Леонідом Кучмою, щоб дізнатись у нього, на чому базувалась його заява, що Георгій живий.

"Він мені не дав конкретної відповіді, а послався на ті факти, які і я знаю. Розумію, що він не є людина вільна. Він посилається на ті документи, які йому подала Генпрокуратура, він же не був експертом", - сказала вона.

Мати журналіста переконана, що напередодні виборів спеціально у суспільстві нагнітають ситуацію у справі її сина, але просить дати їй спокій.

"Я черговий раз не стану заручником політиків, це не політики, це бандити, навіть не бандити, бо ті бодай не вдають і виконують свою справу. Вони черговий раз, щоб добратись до влади використовують ім’я Георгія, щоб засвітись перед людьми, щоб в голови людей вкласти свої прізвища", - зазначила Леся Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування