Янукович придумав нову комбінацію і вимагає звіту Тимошенко

Неділя, 6 вересня 2009, 19:36

Партія регіонів пропонує спочатку підвищити соцстандарти для пенсіонерів, дітей-сиріт і багатодітних родин.

Про це заявив лідер регіоналів Віктор Янукович в ефірі ICTV, коментуючи ситуацію навколо законопроекту про підвищення мінімальних зарплат і пенсій, на ухваленні якого наполягає Партія регіонів і блокує трибуну парламенту.

"Наші колеги у Верховній Раді знаходяться під тиском своїх керівників і є велике бажання прийняти це рішення (про підвищення соцстандартів), але політичний тиск не дає можливості", - сказав він.

"Я розмовляв з депутатами, там були представники різних фракцій - з Блоку Литвина, комуністи, з "Нашої України", здається хтось з БЮТу був. Коли ми почали розмову з цього питання, всі опустили очі", - заявив лідер регіоналів.

Янукович наголосив, що на казначейському рахунку є кошти для підвищення мінімальних зарплат і пенсій.

"А якщо ми підвищимо соціальні стандарти для пенсіонерів, дітей-сиріт і багатодітних родин? Ми можемо піти таким шляхом, і почекаємо ще декілька днів, хай уряд порахує потім по заробітній платі", - зазначив лідер Партії регіонів.

Він сказав, що представники усіх політичних сил у парламенті підтримують таку пропозицію.

"Там були наші депутати, я їм сказав: хлопці, попрацюйте зараз, терміново. Відпрацюйте цей закон і у вівторок щоб ми його першим розглянули і прийняли рішення. А потім декілька днів почекаємо", - зазначив Янукович.

Лідер регіоналів також заявив, що уряд має відзвітувати у парламенті по виконанню держбюджету-2009 за перше півріччя, запоропонувати бюджет на друге півріччя.

Також він вважає, що уряд має відзвітувати про використання коштів, які були надані Україні кредитами Нацбанку і МВФ.

Крім того, коментуючи заяви спікера Володимира Литвина про саморозпуск парламенту, Янукович сказав: "Я вважаю, що це емоції. Що на нього так вплинуло – я не знаю".

"Володимир Михайлович досвідчений політик і він добре розуміє, що у ситуації, в якій знаходиться країна, подальша дестабілізація неможлива", - заявив він.

Також коментуючи заяву уряду про відсутність коштів на підвищення соцстандартів, лідер регіоналів зазначив: "Чому ж вони не покажуть ці кошти? Чому вони ховаються, від кого вони ховаються? Від Партії регіонів, чи від Януковича? Не пройде. Ми будемо займати наполегливо позицію і будемо робити висновки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування