Генпрокуратура домагається експертизи черепа в США

Понеділок, 7 вересня 2009, 10:56

Генпрокуратура розраховує на проведення в США ДНК-експертизи фрагментів черепа, який може належати журналісту Георгію Гонгадзе.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько в понеділок журналістам у Києві перед початком 14-ої щорічної конференції і загальних зборів Міжнародної асоціації прокурорів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз проводимо підготовчу роботу, щоб експертизу проводили фахівці зі США, і саме там ми хочемо провести цю експертизу", - сказав він.

Медведько розповів, що розслідування кримінальної справи по замовниках убивства журналіста залежить не стільки від роботи слідства, скільки від тривалості проведення експертиз.

"Справа не стільки залежить від слідчого по інтенсивності роботи, скільки залежить від часу, який буде необхідний для проведення експертиз", - зазначив він.

Як відомо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту.

Тіло досі не віддане землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовлялася ховатися сина через те, що не була знайдена голова.

28 липня 2009 року в Білоцерківському районі Київської області неподалік від села Сухоліси були знайдені фрагменти черепа, які можуть належати журналісту Гонгадзе.

Вдова убитого журналіста Мирослава Гонгадзе наполягає на проведенні експертизи закордоном за участю закордонних експертів.

Замовники убивства досі не встановлені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування