Ратушняка віддали на експертизу

Понеділок, 7 вересня 2009, 11:22

У кримінальній справі щодо мера Ужгорода Сергія Ратушняка через інцидент з активісткою громадської ініціативи "Фронт змін", призначено дві експертизи.

Про це в понеділок в інтерв’ю журналістам у Києві повідомив прокурор Закарпатської області Юрій Бенца.

За його словами, в рамках справи буде проведено судово-медичну та лінгвістичну експертизи.

У свою чергу, відповідаючи на уточнююче питання журналістів, генпрокурор Олександр Медведько дав зрозуміти, що лінгвістична експертиза має встановити, чи містяться у висловах Ратушняка на адресу лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка елементи антисемітизму.

"Призначені експертизи. Отримаємо їх і тоді будемо рухатися далі у кримінальній справі в залежності від висновків, які нададуть нам експертизи", - сказав Медведько.

Як повідомлялося, 6 серпня в Ужгороді Ратушняк скоїв напад на 21-річну активістку громадської ініціативи "Фронт змін". Дівчина отримала струс головного мозку і численні забої.

Окрім того, він назвав Яценюка "знахабнілим єврейчиком", який плутає вибори президента з виборами в "сільраду Ізраїлю".

Прокуратура Закарпатської області порушила стосовно Ратушняка справу за трьома статтями Кримінального кодексу: 296 (хуліганство), 365 (перевищення влади або службових повноважень) і 161 (порушення рівноправ`я громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування