Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газ для населення подорожчає з жовтня?

Понеділок, 7 вересня 2009, 13:27

Україна й Міжнародний валютний фонд домовилися, що ціни на газ для населення буде підвищено з 1 жовтня цього року.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв`язків Нацбанку України Сергій Круглик під час інтернет-конференції, повідомляє УНІАН.

У відповідь на запитання про можливий розрив співпраці з МВФ через непідвищення цін на газ для населення України з 1 вересня він сказав:

"Розрив програми нереальний, оскільки місія Міжнародного валютного фонду домовилася про підвищення цін на газ з 1 жовтня 2009 року".

Як відомо, підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня 2009 року було узгоджене Україною з МВФ, і відповідний пункт містила відкоригована в липні програма співпраці.

Проте прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко 25 серпня заявила, що в 2009 році ціна на газ для населення підвищуватися не буде.

26 серпня міністр палива і енергетики Юрій Продан заявив, що підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня може не відбутися, бо це не узгоджено з профспілками, які на сьогодні не підтримують підвищення ціни на газ для населення.

31 серпня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Національного форуму профспілок України, в якому було оскаржено постанову НКРЕ № 811 "Про затвердження роздрібних цін на природний газ, який використовується для потреб населення" від 9 липня 2009 року.

Постанова передбачала підвищення ціни газу для населення на 20% з вересня цього року і на 20% щокварталу, починаючи з січня 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування