Журналісти вимагають порушити проти комуніста справу

Понеділок, 7 вересня 2009, 16:10

Парламентські журналісти вимагають порушити кримінальну справу за фактом перешкодження комуністом Олександром Ткаченком роботі журналістів каналу СТБ.

Про це йдеться у заяві журналістів, поширеній у понеділок.

Журналісти нагадують, що 1 вересня 2009 року в кулуарах Верховної Ради стався інцидент Олександром Ткаченком та знімальною групою телеканалу СТБ.

У відповідь на одне з запитань Ткаченко спочатку вдарив по мікрофону, який тримала журналістка Ольга Червакова, а потім висмикнув його у неї з рук та жбурнув зі сходів. У результаті технічне обладнання було розбито, а виконання журналістами їхніх професійних обов’язків – ускладнено.

"Ми, журналісти, акредитовані у Верховній Раді України, обурені поведінкою вашого колеги. Ми вважаємо, що у діях Олександра Ткаченка були всі ознаки кримінального злочину за статтею 171 КК України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", - йдеться в заяві.

"Ми вважаємо вчинок Олександра Ткаченка проявом тиску на свободу слова і зневагою не лише до журналістів, а й до їхніх глядачів, тобто, ваших виборців", - наголошують журналісти.

Вони також висловили обурення заявою лідера КПУ Петра Симоненка про те, що журналістка нібито сама спровокувала агресивну поведінку народного обранця.

Журналісти вимагають від Симоненка:
1. дати рішучу та принципову оцінку поведінці колеги як такої, що несумісна зі званням народного депутата України;
2. припинити дискредитацію знімальної групи СТБ, що принижує всіх журналістів, які висвітлюють діяльність Верховної Ради;
3. дезавуювати попередню заяву Петра Симоненка щодо інциденту.

У разі відхилення цих вимог журналісти розглядатимуть можливість бойкоту законодавчих ініціатив фракції КПУ.

Журналісти звернулись до всіх народних депутатів, Генпрокуратури, МВС та громадськості із закликом домагатися якнайшвидшого порушення кримінальної справи за ст. 171 КК України, і подальшого її всебічного та швидкого розслідування.

Заяву підписали майже 50 парламентских кореспондентів, зокрема журналісти "Української правди", "Дзеркала тижня", УНІАН, Інтерфакс, каналів 1+1, СТБ, Новий, Інтер, Сіті, ICTV, Тоніс, 5 каналу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...