Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко записав Тимошенко в "п'яту колонну"

Понеділок, 7 вересня 2009, 16:37

Президент Віктор Ющенко звинувачує прем’єра Юлію Тимошенко у відстоюванні російських інтересів.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті "Der Spiegel".

На запитання про розчарування людей його правлінням Ющенко заявив, що "проблеми розпочалися після Помаранчевої революції".

"Ми створили уряд і тоді виникли перші розбіжності. Ми сперечалися, яку політику, власне, ми хочемо проводити", - пояснив президент.

За його словами, Тимошенко "зупинила ринкові реформи і вдалася до адміністративних втручань".

"Вона обмежила експорт зерна та олії, пояснюючи це прагненням подолати інфляцію, масивним імпортом м’яса вона зруйнувала минулого року існування десятків тисяч малих фермерських господарств, поголів’я худоби драматично впало. На місце ринкової конкуренції прийшли популізм та корупція", - заявив президент.

За словами Ющенка, "демократичні цінності, до яких ми прагнули під час Помаранчевої революції, забуті".

"Політика популістів робить країну недієздатною, навіть якщо зараз багато хто їм аплодує. Утриматися при владі стало самоціллю. За будь-які ціну: шляхом зради, таємних домовленостей, шляхом путчів", - заявив президент.

На зауваження про те, що його слова є "жорстким докором його колишній соратниці, що була поруч на Майдані", Ющенко сказав: "На жаль, вона згодом навіть шукала союзників серед колишніх противників революції, щоб позбавити влади президента".

"Депутатів парламентської фракції моєї партії купили, щоб забезпечити посаду прем’єр-міністрові", - заявив президент.

На запитання, "чи є Москва лише стороннім спостерігачем цього всього", Ющенко відповів: "Подивіться лише на діяльність прем’єр-міністра та її поїздки до Москви. Коли я попереджаю про "п’яту колонну", то я знаю, про що я говорю".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування