Мороз розповів про блок і навіщо "колотнеча" Тимошенко

Вівторок, 8 вересня 2009, 09:52

У вівторок, 8 вересня, лідери лівих партій зберуться на черговий раунд консультацій із приводу формування лівого блоку.

Про це сказав лідер Соцпартії Олександр Мороз в ефірі радіо "Ера", повідомляє прес-служба СПУ.

Мороз повідомив, що заяви лідера Компартії Петра Симоненка про швидке створення єдиного блоку леви сил і підписання декларації про єдність мають підстави.

"У принципі, такі можливості є. Але в найближчі дні це не станеться, оскільки в суботу (12 вересня) відбудеться черговий з'їзд Соцпартії, а до нього - і до ухвалення відповідного рішення - ми зобов'язані діяти в руслі постанови попереднього з'їзду. Він же визначив самостійну участь СПУ в президентських виборах", - сказав Мороз.

"Тому зараз треба до дрібниць пропрацювати всі моменти, які стосуються блокування", - додав лідер Соцпартії.

Мороз зазначив, що більшість пропозицій і поправок СПУ до Декларації про єдність потенційними партнерами по блоку були враховані – зокрема, "про необхідність уведення погодинної оплати праці, оподатковування надприбутків, конституційне право народу на землю, завершення політичної реформи...".

"Потрібно чіткіше визначитися з принципами формування списків у місцеві ради, зняти неточні формулювання", - зазначив Мороз.

"Наприклад, при складанні списків на вибори в парламент передбачається врахування результатів майбутніх президентських і інших виборів. Це неприйнятне положення, оскільки ставить під сумнів нинішні домовленості", - сказав він.

Мороз вважає, що спільні списки на вибори до місцевої влади мають складатися відповідно до підсумків виборів-2006, а спільний список лівих на вибори до ВР – на основі підсумків виборів-2007.

"Є й інші зауваження. Але за доброї волі сторін вони можуть бути усунуті", - сказав Мороз.

Він також зазначив, що СПУ готова співпрацювати з будь-якими лівими партіями - СДПУ(о), Справедливість, СЛС – тільки б "ужився" з цим виборець.

Між тим, екс-спікер вважає, що сьогодні в президента є законні підстави провести перевибори в парламент, однак він хоче зробити це руками інших.

На думку лідера Соцпартії, саморозпуску ВР чи переформатування коаліції не буде, а неефективний парламент вигідний, насамперед, прем'єру Юлії Тимошенко, тому що "колотнеча" у ВР відволікає увагу від дій уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування