Російські "коники" із контрактом підірвуть "Нафтогаз"?

Вівторок, 8 вересня 2009, 10:38

Відмова російської сторони вдосконалювати газові контракти створить серйозні загрози нормальному функціонуванню "Нафтогазу".

Про це заявив представник президента Богдан Соколовський

"На сьогодні можна констатувати позитивний розвиток діалогу між керівництвом "Нафтогазу " та "Газпромом" щодо забезпечення стабільного співробітництва з поставок і транзиту газу. Заслуговує позитивної оцінки задекларована останнім часом налаштованість керівників урядів обох держав щодо внесення взаємоприйнятних змін у контракти", - сказав Соколовський.

Водночас, за його оцінкою, можлива відмова російської сторони вдосконалювати газові контракти створює серйозні загрози нормальному функціонуванню НАК "Нафтогаз України", а відтак – забезпеченню безперебійного транзиту російського природного газу через територію України.

При цьому представник Ющенка наголосив, що повна відповідальність за негативні для України наслідки контрактів від 19 січня 2009 року та перегляд окремих їх положень лежить на керівництві уряду України, яке мало б докласти максимум зусиль для виправлення своїх помилок, допущених при підписанні контрактів.

"На жаль, поширену у ЗМІ інформацію про жорстку позицію Глави Російської держави дотримуватись умов, закладених у контрактах від 19 січня 2009 року можна інтерпретувати як додаткове підтвердження того, що газовий сценарій 2009 року не є випадковим, і може бути використаний у якості передвиборчої технології в Україні", - вважає Соколовський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...