Міліція хоче завести справу на губернатора, який підловив її на надприбутках

Вівторок, 8 вересня 2009, 11:37

Стосовно голови Тернопільської облдержадміністрації Юрія Чижмаря може бути порушена кримінальна справа за розтрату майна.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків з громадськість Управління МВС України у Тернопільській області.

"Як було встановлено під час проведення 28 серпня ц.р. незалежної автокриміналістичної експертизи фахівцями ТОВ "Престиж-авто" міста Хмельницька, лише за чотири місяці ц.р. автомобіль голови Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря "Фольксваген Таурек" має пробіг 265 тисяч кілометрів", - йдеться в повідомленні.

"Неважко підрахувати, що керівнику області треба було щодня проїжджати 2 тис. 150 кілометрів, автомобілю ж рухатися 24 години на добу зі швидкістю 90 кілометрів. За таких умов неможливо було ані виходити з легковика, ані заправляти її пальним, а під час руху ремонтувати", - зазначили міліціонери.

"Куди ділося списане пальне – встановлюють слідчі", - зазначається у повідомленні ВЗГ.

Після завершення розслідування за виявленими фактами вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Крім того, директор комунального автотранспортного підприємства Тернопільської обласної ради Роман Федуник звернувся до Госпсуду Києва з позовом до керівництва Тернопільської ОДА, яке відмовляється визнавати заборговані автотранспортному підприємству кошти у розмірі 750 тис. грн. за обслуговування автомобілів керівництва ОДА.

Як відомо, нещодавно губернатор звернувся до прокуратури з вимогою перевірити роботу обласного управління Державтоінспекції, овинувативши його в отриманні нелегальних надприбутків від перевірки технічного стану транспортних засобів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування