Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман пропонує депутатам особисто ділитися з бідними

Вівторок, 8 вересня 2009, 11:44

У Партії регіонів пропонують чиновникам і депутатам перераховувати частину зарплати на користь найбідніших прошарків населення.

Про це повідомила член фракції Партії регіонів Ганна Герман.

За її словами, вона має наміри у вівторок зареєструвати відповідний законопроект у ВР.

"Я пропоную, щоб кожен чиновник, а також кожен депутат, який сьогодні не погоджується голосувати за підняття пенсій і зарплат для найбідніших, половину своєї кожної зарплати віддавав найбіднішим у своєму мікрорайоні, або там, де він народився", - сказала Герман.

"В інший спосіб цих людей не змусиш натиснути на кнопку", - додала вона.

Герман також закликала усіх пенсіонерів в день депутатської зарплати – 27 числа кожного місяця – приходити до стін ВР "і вимагати свої гроші".

У свою чергу лідер фракції БЮТ Іван Кириленко відповідаючи на питання, чи погоджується він з пропозицією Герман, сказав, що у нього є "радикальніша пропозиція".

"Я готовий віддати всю зарплату, всю за три місяці роботи в округах в період передвиборчої кампанії", - сказав він.

За словами Кириленка, фракція БЮТ продовжує наполягати на тому, щоб із початком передвиборчої кампанії, яка стартує 19 жовтня, весь депутатський корпус продовжив працювати в округах безоплатно до кінця виборчих перегонів.

Водночас представник НУНС В'ячеслав Кириленко вважає обидві пропозиції своїх колег по парламенту "змаганням у популізмі".

"Депутат, якщо він обраний народом, повинен працювати, в тому числі і шляхом внесення законопроектів і голосуванням. Я вважаю, що такими пропозиціями і БЮТ і ПР розписуються у власній безпорадності. В ці пропозиції не вірять навіть ті люди, які їх озвучують", - сказав він.

Разом із тим Кириленко зазначив, що згоден перераховувати зарплатню і взагалі зменшити фінансування ВР, оскільки, на його думку, "вона дуже дорого обходиться Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...