Литвин: Розпустити Раду неможливо

Вівторок, 8 вересня 2009, 11:49

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє про неможливість розпуску парламенту.

"Я запропонував, якщо ми не хочемо працювати, то давайте приймемо рішення про саморозпуск, хоча це неправовий шлях", - сказав він на брифінгу після погоджувальної ради.

Литвин пояснив, що розпустити Раду може тільки президент, але не пізніше, ніж за 6 місяців до виборів глави держави.

Спікер повідомив, що у вівторок не буде засідання Верховної Ради, оскільки на погоджувальній раді не було досягнуто консенсус: "Штурмувати сесійний зал, давати людям видовища я не бачу жодних підстав".

"Будемо ще раз збиратися. Буде бажання працювати - будемо працювати. Немає - будемо напрацьовувати інші пропозиції", - сказав Литвин.

"Я готовий до будь-якої публічної дискусії, будь-яких круглих столів, але за однієї умови: що на ці зустрічі будуть приходити люди, що приймають рішення, а не ті, що приходять і передають, що думає їхній вождь, з обох боків", - додав спікер.

Литвин нагадав, що Партія регіонів блокує роботу Верховної Ради з мотивом підвищення соцстандартів.

Спікер повідомив, що на погоджувальній раді він запропонував почати засідання ВР і розглянути всі зареєстровані законопроекти відносно соцстандартів.

"Таке рішення не підтримали. Висновок для мене очевидний – не потрібно, щоб це питання розглядалося, потрібен процес", - заявив спікер.

За словами Литвина, він також вніс іншу пропозицію: "Визначити дату, коли ми будемо розглядати єдиний погоджений законопроект про підвищення соцстандартів".

"Але до нього повинні бути додані зміни в держбюджет про джерела доходів, з яких буде фінансуватися підвищення зарплат і пенсій. Цю пропозицію також не підтримали", - заявив спікер.

Ще однією пропозицією, повідомив Литвин, було скасування закону про фінансування Євро-2012, а вільні кошти направити на підвищення пенсій і зарплат. Однак і цей варіант не підтримали.

"Висновок очевидний – потрібен процес, а не рішення", - підкреслив голова Верховної Ради.

Литвин повідомив, що має намір зробити звернення до людей: "Я маю таке право як голова Верховної Ради – щоб бачили, що відбувається".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News