В Україні немає лідера, готового на непопулярні реформи

Вівторок, 8 вересня 2009, 16:13

Україні вкрай необхідні комплексні реформи, але немає лідера, готового піти на непопулярні заходи задля їхнього здійснення, вважають експерти.

"Поки не знайшлося лідера - політичного середовища чи кандидата, який, незважаючи на наближення виборів, зміг би приймати непопулярні рішення. А непопулярні рішення - це єдиний спосіб говорити про системні реформи", - заявив голова Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, існує гостра необхідність у політичній реформі зі зміною системи парламентських виборів, у врегулюванні діяльності партій, що перетворилися в "корпоративні клуби, засновані на лояльності", у реформі державного управління.

Разом з тим, нинішній парламент не в змозі здійснити такі реформи, упевнений Когут.

"Я просто не бачу можливості прийняття в сесійній залі Верховної Ради закону про вибори народних депутатів, про внесення нормальних змін у Конституцію", - відзначив він.

Голова правління Комітету виборців Олександр Черненко відзначив, що всі спроби реформ, зокрема, прийняття бюджетного кодексу, зміна виборчого законодавства, є "латанням дір".

"Усе це робиться не заради якоїсь стратегії, глобальних змін, а є точковими, популярними для виборця гаслами, нічим не підкріпленими", - підкреслив він.

Черненко також відзначив, що діючий президент Віктор Ющенко готовий йти на непопулярні кроки, однак, у нього немає достатніх повноважень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування