Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорські активи у Фірташа відібрав партнер Путіна

Середа, 9 вересня 2009, 11:13

Одним із тих, хто позбавив Дмитра Фірташа угорського газового трейдера Emfesz, був підприємець Сергій Прокоп’єв.

А в партнерах у нього було одразу два Путіни – Ігор та Олег, пише російська газета "Ведомости".

Наприкінці квітня Фірташ втратив угорський трейдер Emfesz: гендиректор компанії Іштван Гоцці скористався виданою йому кілька років тому довіреністю на її продаж, і Emfesz за $1 дісталася швейцарській RosGas AG.

Як розповів пізніше Гоцці, він продав Emfesz російським бізнесменам, які були готові взяти на себе зобов'язання врегулювати всі заборгованості Emfesz і обіцяли, що вирішать питання з постачаннями газу, який "Газпром" відключив Emfesz під час російсько-українського газового конфлікту. Імен він не називав.

Однак менеджер компанії, яка входить у Group DF Фірташа, повідомив газеті, що одного з цих підприємців звуть Сергій Прокоп’єв. Це підтвердили бізнесмен, близький до керівництва Emfesz, і співробітник "Газпрому".

Сам Прокоп’єв підтвердив виданню, що брав участь в угоді з Emfesz. Співвласників швейцарської RosGas він не розкриває.

За словами Прокоп’єва, він здійснював операцію не для себе, а отримав "вказівку згори" і виконував громадянський обов'язок: потрібно було зберегти для Росії угорський ринок, а для "Газпрому" – гроші.

Нібито виникли підозри, що Фірташ може не повернути гроші, і єдиним способом не впустити контроль над ситуацією був продаж Emfesz.

За словами Прокоп’єва, він свого часу служив у КДБ.

У нього є партнери на прізвище Путін. За даними Єдиного держреєстру юросіб Росії, Прокоп’єву належить 25% ТОВ "Нафтобітум", інші 75% - у тюменського ТОВ "Запсібойлгаз", 76% якого належить сейшельській Integrity Investments, а 24% - Олегу Валерійовичу Путіну. Прокоп’єв також володіє 25% московського ТОВ "Стройформат", де ще 25% - у Ігоря Валерійовича Путіна.

Прокоп’єв каже, що Олег та Ігор Путіни – брати, але чи родичі вони прем'єр-міністра Росії Володимира Володимировича Путіна, він не знає.

Прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков стверджує, що ці люди не є родичами глави уряду Росії.

Ігор Путін відмовився сказати, родич він прем'єру чи просто однофамілець, але упевнений, що їхні предки вийшли з одного тверського села.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування