БЮТ і ПР потрапили під роздачу в Ющенка

Середа, 9 вересня 2009, 15:27

Завдяки діям БЮТ і Партії регіонів Верховна Рада виявилася недієздатною.

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова на брифінгу в середу.

"Провідні парламентські фракції ведуть себе вкрай безвідповідально, блокуючи під різними, нібито шляхетними приводами роботу ВР", - зазначила Ванникова.

"Більше того, останніми днями ми стали свідками того, як народні депутати особисто визнали неспроможність Верховної Ради працювати у сесійному режимі, тобто приймати необхідні для суспільства і держави закони і рішення", - додала вона.

За словами Ванникової, "цинізм цієї ситуації вражає й тим, що члени бездіяльного парламенту обурюються на пропозиції не виплачувати їм заробітну платню за дні "простою" ВР".

"Складається враження, що у передвиборчій боротьбі політичні сили готові каменя на камені не залишити ні від економіки, ні від парламентаризму в Україні", - зазначила прес-секретар.

"Країна потребує негайного перегляду параметрів бюджету поточного року та вдумливої і кропіткої роботи над бюджетом на наступний рік, але завдяки зусиллям БЮТ та ПР парламент виявився недієздатним", - додала вона.

При цьому Ванникова нагадала, що в уряді відсутні ключові міністри: фінансів, транспорту, оборони та закордонних справ, віце-прем’єра з паливно-енергетичного комплексу.

"Президент ще раз закликає парламентарів визначитись: або починайте працювати, відкинувши передвиборчі резони, або ініціюйте саморозпуск Верховної Ради", - заявила прес-секретар.

"Суспільство втомилось від безвідповідальності політиків та роботи за принципами "нам заважають" та "це не наша відповідальність", - додала вона.

Прес-секретар наголосила, що дана ситуація лише підкреслює нагальність питання внесення змін до Конституції, запропонованих президентом.

"Інакше у суспільства, на жаль, немає підстав сподіватись на парламентарів та урядовців, які колись нарешті зуміють поділити відповідальність за економічну ситуацію в країні", - сказала Ванникова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...