Тимошенко взялася наводити порядки з білбордами

Середа, 9 вересня 2009, 15:46

Кабмін хоче відредагувати правила установки білбордів.

На засіданні в середу він схвалив законопроект "Про внесення доповнень у Закон "Про рекламу", який передбачає удосконалення процедури видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

Як повідомили в прес-службі Держкомпідприємництва, законопроект спрямований на встановлення чітких, прозорих кордонів, у яких зобов'язані діяти виконавчі органи сільських, селищних, міських рад при видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами, повідомляє Ліга.net.

Стаття 16 закону "Про рекламу" передбачає, що розміщення зовнішньої реклами в населених пунктах здійснюється на підставі дозволів, наданих виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, а також передбачає, що стягнення плати за видачу дозволів забороняється.

"Разом з тим, положення Закону не містять указівки на термін, протягом якого має прийматися рішення про видачу або відмову у видачі дозволу, підстави для відмови й анулювання дозволу", - відзначають у відомстві.

"У регіонах України в зв'язку з зазначеною невизначеністю в законодавстві, виникають проблеми: виконавчі органи сільських, селищних, міських рад надають дозволи протягом довгого часу, відмовляють у наданні дозволів і анулюють їх з незрозумілих для заявників підстав", - відзначають у Держкомпідприємництва.

Так, законопроектом пропонується доповнити статтю 16 положеннями, що встановлюють часовий відрізок, протягом якого має прийматися рішення про видачу дозволу, а також підстави відмови в наданні дозволу на розміщення зовнішньої реклами і скасування виданого дозволу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування