Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС готові допомогти Україні через поведінку Москви

Середа, 9 вересня 2009, 17:23

Громадяни ЄС і США стурбовані поведінкою Москви і висловлюються за надання допомоги Україні і Грузії з боку ЄС, НАТО і Вашингтона.

Це випливає з даних опитування на тему "Підтримка лідерства США стрімко росте в Європі", оприлюднених у розділі, присвяченому Ірану і Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Опитування проведене в рамках проекту "Трансатлантичні напрямки 2009 року", організованого German Marshall Fund (США) і Compagnia di San Paolo (Італія).

Зокрема, у звіті вказується, що "поведінка Москви щодо її сусідів є предметом зростаючої стурбованості серед громадян країн - союзників по НАТО".

"Найбільш стурбовані жителі Нідерландів (78%) і США (78% з 35% "дуже стурбовані) . Менш стурбовані болгари (40%)", - говориться в документі. Але у всіх країнах, крім Польщі, кількість громадян, що стурбовані, виросла в порівнянні з 2008 роком", - говориться у висновках.

Крім того, відповідно до опитування і європейці, і американці висловилися за "надання протидії російському впливові".

"Сім з 10 європейців (70%) висловилися за надання Європейським Союзом допомоги в сфері безпеки таким демократіям, як Україна і Грузія. Більшість американців (68%) вважають, що Вашингтон має почати аналогічні дії.

Переважна більшість (62%) у країнах - членах НАТО (ЄС і Туреччина) і 66% американців висловлюються за надання такої ж допомоги з боку НАТО", - констатується в документі.

Опитування було проведено в США і 12 європейських країнах - Німеччині, Франції, Великобританії, Італії, Нідерландах, Польщі, Португалії, Словаччині, Іспанії, Туреччині, Румунії і Болгарії. Було опитано більш ніж 13 тисяч осіб.

Опитування проходило з 9 червня по 1 липня 2009 року. У кожній країні був опитано як мінімум 1 тисяча чоловіків і жінок старше 18 років. Похибка вибірки 3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...