БЮТ і НУ-НС вигадали, як обходити блокування

Середа, 9 вересня 2009, 18:09

У Верховній Раді пропонується ввести новий спосіб голосування при особливих обставинах.

Відповідний законопроект про внесення змін до регламенту зареєстрували депутат від БЮТ Андрій Портнов і від НУ-НС Роман Зварич, повідомляє сайт парламенту.

Згідно з документом, у випадку блокування депутатами трибуни, фізичного втручання в роботу електронної системи та вчинення ними інших дій, які унеможливлюють проведення голосування у спосіб, визначений регламентом, відкрите голосування здійснюється шляхом особистого волевиявлення у письмовій формі.

"Особисте волевиявлення у письмовій формі полягає у висловленні депутатом своєї позиції щодо питання, яке розглядається, письмово у відомості для голосування", - зазначається у проекті постанови.

Згідно з документом, відомість для голосування готує депутатські фракції, члени якої бажають взяти участь у голосуванні.

"У цій відомості в обов’язковому порядку зазначається питання, що ставиться на голосування, а також список народних депутатів, що входять до складу депутатської фракції", - зазначають автори документу.

"Кожний член фракції та присутній на пленарному засіданні напроти свого прізвища у письмовій формі висловлює свою позицію словами "за", або "проти" або "утримався" та ставить особистий підпис", - йдеться у проекті постанови.

"У відомості також в обов’язковому порядку зазначається загальна кількість народних депутатів – членів депутатської фракції, які взяли участь у голосуванні, а також загальна кількість депутатів, які проголосували", - пропонують депутати.

"Відомість для голосування підписується головою або заступником голови депутатської фракції, який присутній на пленарному засіданні Верховної Ради, та подається головуючому", - йдеться у законопроекті.

У документі зазначається, що для кожного питання, яке ставиться на голосування, депутатською фракцією подається окрема відомість для голосування.

"Після отримання відомостей для голосування головуючий оголошує результати голосування та про прийняте Верховною Радою рішення щодо кожного питання", - пропонують депутати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування