Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича переживають за зрив виборів

Середа, 9 вересня 2009, 19:10

Вірогідність того, що президентські вибори могли бути зірвані достатньо висока.

Про це заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів) під час зустрічі з представником генсека Ради Європи з координації програм співпраці в Україні Аке Петерсоном та координатором проектів ОБСЄ в Україні Любомиром Копаєм.

За його словами, "тривогу викликає стан справ із наповненням державного реєстру виборців".

"Старт виборчої кампанії обумовлений підготовкою списків виборців, проте реєстр в повному обсязі не функціонує, оскільки він наповнений уточненими даними приблизно на 50%", - зазначив він.

"Крім того, як показало тестування по ряду областей України, дуже багато технічних помилок, не виправлених з періоду 2006 року", - пояснив віце-спікер і додав: "відтак вірогідність того, що вибори могли бути зірвані достатньо висока".

"Головне, щоб були виконані роботи для складання якісних списків виборців", - зазначив Лавринович, повідомляє його прес-служба.

Коментуючи набрання чинності новою редакцією закону про президентські вибори, він заявив: "Дуже важливо, аби було чітке розуміння правових норм, які регламентують хід виборчої кампанії в Україні з боку впливових міжнародних організацій, які здійснюють моніторинги виборчих процесів в різних країнах".

За словами Лавриновича, "у старих нормах прописані процедури для виконання тими інституціями, котрі вже не існують кілька років з огляду на їхню ліквідацію". "Це унеможливлювало навіть початок виборчої кампанії", - підкреслив перший віце-спікер.

У свою чергу Копай висловив підтримку щодо необхідності внесення змін до норм виборів президента: "Я повністю підтримую думку про те, що закон про вибори президента в Україні треба було змінювати. Закон мав величезні недоліки".

Разом із тим представники міжнародних організацій порушили питання щодо доцільності внесення до чинного закону змін щодо участі українських громадських організацій у спостережені за процесом виборів.

Також Петерсон вручив Лавриновичу офіційне запрошення взяти участь у засіданні Венеціанської комісії 9 жовтня, що розглядатиме на експертному рівні зміни до виборчого законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування