У США та Європі вважають, що Україну треба захистити від Росії

Середа, 9 вересня 2009, 20:05

НАТО і ЄС повинні допомогти в забезпеченні безпеки України у зв'язку з поведінкою Росії.

Таку думку висловили більшість американців і європейців під час соціологічного дослідження "Transatlantic Trends", проведеного German Marshall Fund of the United States (США), Compagnia di San Paolo (Італія), Luso-Americana (Португалія), BBVA (Іспанія) і Tipping Point Foundation.

"Поведінка Москви щодо своїх сусідів викликає зростаюче занепокоєння серед членів НАТО", - наголошується у результатах дослідження.

"У 2009 році сім з десяти європейців (70%) вважає за необхідне надання ЄС допомоги у забезпеченні безпеки для нових демократій, таких як Україна і Грузія", - йдеться у повідомленні.

"Більшість американців (68%) вважають, що Вашингтон зобов'язаний здійснити аналогічні заходи. Більшість громадян країн-членів НАТО (62%) і американців (66%) вважають, що саме НАТО повинно надати таку допомогу", - повідомляє сайт опитування.

Опитування проводилося у Сполучених Штатах і 12 європейських країнах: Німеччині, Франції, Великобританії, Італії, Нідерландах, Польщі, Португалії, Словаччини, Іспанії, Туреччині, Румунії та Болгарії.

Співбесіди проводилися з 9 червня по 1 липня. Вибірка у кожній країні склала приблизно 1000 чоловіків і жінок 18 років і старше. Допустима похибка - 3%.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News