Віргінські недруги Тимошенко нагадали їй про себе

Четвер, 1 жовтня 2009, 12:03

Компанія Vanco Рrускеrсhеnsка надала Кабмінові робочу програму і бюджет у 57 мільйонів доларів на освоєння шельфу Чорного моря в 2010 році.

Про цьому УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

У повідомленні відзначається, що компанія також підтверджує свої зобов'язання виділити в наступному році 300 тис. дол. для реалізації ряду соціальних і навчальних програм, як це і передбачено угодою про розділ продукції (УРП).

Робоча програма буде містити в собі детальний план першого етапу розробки Прикерченської ділянки відповідно до вимог УРП. Зокрема, у 2010 році компанія Vanco Рrускеrсhеnsка планує провести масштабне тривимірне (3D) сейсмічне дослідження морського дна Прикерченської ділянки на загальній площі 4,2 тис. кв. км.

Компанія нагадує, що в 2008 році Vanco Рrускеrсhеnsка представила аналогічну програму на 2009 рік, але уряд України проігнорував дану пропозицію.

З цієї причини компанія не змогла приступити до реалізації проекту розробки Прикерченської ділянки.

"Незважаючи на майбутню президентську кампанію, а також позицію уряду України щодо нашого проекту, ми виконуємо свої зобов'язання в рамках УРП, надавши робочу програму і бюджет проекту на 2010 рік. Нам добре зрозуміла логіка нинішніх політичних процесів в Україні", - заявив президент Vanco Рrускеrсhеnsка.

"Проте, хочу підкреслити, що остаточне рішення щодо УРП уповноважений винести тільки Стокгольмський арбітражний трибунал. До офіційного рішення трибуналу Угода про розділ продукції залишається в силі", - відзначив він.

У 2006 році Vаnсо International Ltd. виграла перший відкритий конкурс на розробку шельфу Чорного моря.

21 травня 2008 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про однобічний вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.

17 липня 2008 року компанія Vanco Рrускеrсhеnsка почала арбітражний процес проти України відповідно до вимог Арбітражного інституту Торговельної палати м. Стокгольм (Швеція) щодо конфлікту по УРП.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News