У Тимошенко боргів більше, ніж грошей на освіту, медицину і оборону

Четвер, 1 жовтня 2009, 13:45

Президент Віктор Ющенко критикує уряд за збільшення дефіциту бюджету й іноземних інвестицій.

Про це він заявив на Міжнародному інвестиційному форумі у Львові.

"Переконаний, що іншого виходу, ніж глибокі реформи в України немає, що в Україну прийде уряд, який чесно проводитиме реформи і говоритиме чесно із нацією й бізнесом, не творитиме популістичні серії по додаткових виплатах, видатках, яких ніхто не підтверджує", - обурився президент на нинішні дії уряду.

"Соціальна політика не повинна бути самодостатня. Бідна людина не повинна страждати від політики ціни. Людська гідність не може опускатись, коли ми говоримо про ціни на компослуги, на газ. Але підтримувати за рахунок демпінгованої ціни благополуччя заможної людини не можна", - заявив Ющенко.

За його словами, робити дефіцит бюджету 10% і перечікувати кризу – це політика хибна, яка трансформує кризу в наступний рік.

Ющенко нагадав, що через запозичення, до яких вдався уряд, борги України виросли в 2,3 рази.

"Видатки на обслуговування державного боргу в 2010 році більші за видатки на медицину, освіту і оборону разом узяті. Таким чином політика запозичень – це хибна політика. Не запозичення спасуть Україну, не приватизація, а реформи, які призведуть до зменшення дефіциту бюджету й збалансування державних видатків", - наголосив президент.

Він також розкритикував уряд за невідкомпенсовані 20 мільярдів ПДВ.

"Це іммобілізація економіки. Це політика неправильна, політика кризова. 12 мільярдів наперед стягнених податків – це теж політика кризова. Повинно бути навпаки. Уряд має відмовитись від великого дефіциту бюджету й ресурси на фінансовому ринку передати бізнесу" , - заявив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування